4 personen     Bereidingstijd: 15 minuten     Kooktijd: 30 minuten

Zoete aardappelsoep simpel

Deze verrassend smakelijke zoete aardappelsoep simpel is kinderlijk eenvoudig te bereiden en barst van de hartverwarmende smaken. Het is de ultieme comfort food voor een gezellige avondmaaltijd met geliefden of een welkom tussendoortje tijdens gure herfst- of winterdagen.

Maar wist je dat de zoete aardappel, naast dat hij verrukkelijk is, ook nog eens een voedingsbommetje is? Boordevol vitamines, mineralen en vezels, is het een fantastische basis voor deze voedzame soep. De mix van kruiden en specerijen zorgt voor een harmonieuze samensmelting van smaken die je smaakpapillen zullen prikkelen en je hart zullen verwarmen.

Dus trommel je vrienden of familie op, maak een royale pan van deze voedzame traktatie en geniet samen van een heerlijke maaltijd die zowel je smaakpapillen als je ziel zal plezieren!

Ingrediënten

  • 600 gram zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, fijngehakt (optioneel)

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Mes
  • Maatbeker

Bereidingswijze:
  • Verhit de olijfolie in de soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak ze even mee. Voeg vervolgens de gemberpoeder, komijnpoeder en korianderpoeder toe en roer goed door.
  • Giet de groentebouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat het geheel 20 minuten op laag vuur koken tot de zoete aardappel zacht is.
  • Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met verse koriander, indien gewenst.
Tips:
  • Voeg voor wat extra pit een fijngehakt rood pepertje toe tijdens het bakken van de ui en knoflook.
  • Rooster wat pompoenpitten en strooi deze over de soep als knapperige topping.
  • Serveer de soep met een lekker stuk vers brood of naanbrood voor een volledige maaltijd.

Deze heerlijke zoete aardappelsoep zal zeker indruk maken op je gasten. Geniet van de warme en rijke smaken terwijl je samenkomt met vrienden en familie.

Wil je dit recept beoordelen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *